Issues with linking to validation result

Previous Topic Next Topic
 
classic Classic list List threaded Threaded
2 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Issues with linking to validation result

George J-B
Hi there,

Just been using your CSS validator and discovered that neither of the links highlighted in the attached picture, the first link gives a HTTP 404 error and the second gives the following text:

Some Headers, mandatory for this resource, are missing.
  • Referer

Not sure what is causing either of the errors but grateful for being able to use the valid CSS image nonetheless :)

Kind Regards,
George.

lkjgd.png (60K) Download Attachment
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Issues with linking to validation result

Andreas Riddering
Hi George.

Referer is missing means, that your browser doesnt send a referer header field. Thats because you maybe use an "No Referer" Addon or something else (i.e. corporate proxy) that is blocking this header. In this http header field a url is being send, which points to the website that containes the link you just opend.
In this case, the validator uses the referer field to open the calling website and check it against the validator... as it is not set, and required for this kind of access, you are getting the error message.

The first URL seems not to work, but it does somehow. The problem here seems to have the same reason. It should be something like:
http://jigsaw.w3.org/css-validator/validator?uri=www.google.com...someotherattributes...
where "www.google.com" is the page you just tested and "www.google.com...someotherattributes..." is the complete thing from you adress bar. I guess, the page fetches the url from the referer itself or something like that. But thats only a wild guess.

So simply switch on Referer in you browser or use the URL abvoe and edit the URL manually to what you need (thats what i would do) and everything should work.
Using the fixed link like "http://jigsaw.w3.org/css-validator/validator?uri=www.google.com" you can be shure your users dont have the same problem you are facing right now, if their referer header field is blocked too...

Kind Regards,
Andreas


2016-01-04 18:44 GMT+01:00 George J-B <[hidden email]>:
Hi there,

Just been using your CSS validator and discovered that neither of the links highlighted in the attached picture, the first link gives a HTTP 404 error and the second gives the following text:

Some Headers, mandatory for this resource, are missing.
  • Referer

Not sure what is causing either of the errors but grateful for being able to use the valid CSS image nonetheless :)

Kind Regards,
George.